Poradna Hama STAR 75

Autor: | Vloženo: 27.12.2016 000 11:47 | Témata: Poradna Hama STAR 75

Lze na stativ připevnit fotoaparát Canon EOS 100D?

  • 27. prosince 2016 - Oficiální zástupce obchodu PhotoTools.cz

    Zdravíme Jano,

    všechny stativy (bez ohledu na značku) disponují standardizovaným stativovým závitem, a lze je tedy použít pro drtivou většinu fotoaparátů včetně toho vašeho.

    Pokud vám mohu doporučit, nehledejte při výběru stativu jen nejlevnější kus, zaměřte se hlavně na výšku stativu - určitě nechte fotit portréty z podhledu, aby vaši modelové a modelky měli dvojité brady, nebo divné stíny.

    Dále si dejte také pozor na systém upínání nohou. Plastové klipsy, zvláště pak u stativů do 1000 Kč, mají tendenci se trhat a ne vždy má prodejce skladem náhradní díly za rozumné ceny.

    V neposlední řadě popřemýšlejte i nad typem uchycení hlavy. Kulové hlavy, nabízí lepší možnosti náklonu, plynulejší chod a lepší nastavení.

    Pro inspiraci můžete mrknout na parametry Coman stativů:
    http://www.phototools.cz...

    Jejich cena je sice o něco výš, ovšem už při pár použitích poznáte rozdíl.

    Počítejte s tím, že stativ není spotřební materiál, který kupujete na 1-2 roky. Je na vás, zda zvolíte "ekonomickou" variantu a každý rok-dva jej vyměníte za nový, nebo zvolíte na poprvé kvalitní stativ, na který se nejen můžete spolehnout, ale který vám může dobře sloužit i za 20 let.

    v případě dotazů se nebojte zavolat či napsat:
    773 955 447
    [email protected]


    s pozdravem tým Phototools.cz


    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • kecy a kecy

      5. února 2017 - kecy a kecy

      Z jakého materiálu mají "klipsy" vaše stativy? Mám stativ Hama 24 let a ještě se nic netrhlo. Z toho důvodu jsem koupil opět Hamu, jen vysokou - a opět spokojenost, zvláště se stabilitou. Co se týká poznámky o focení z podhledu - není dobré ani focení z nadhledu - viz fotky třeba u článků na Seznamu - Super a podobné rubriky, kdy osoby mají malé tělo a hlavy jako dýně. Ani kulovou hlavu nevidím jako výhodu, jelikož při natáčení kamerou je třeba hlídat současně nejen svislý náklon, ale i horizontální rovinu. Takže ve výsledku je natočené panorama vlnovka.


    • PhotoTools.cz

      5. února 2017 - Oficiální zástupce obchodu PhotoTools.cz

      materiál klipsů je z polyamidu.

      Srovnávat 24 let starý stativ s tím dnešním za 3 stovky je poněkud mimo mísu.

      Co se týče nadhledu, tak přesně naopak, v portrétní fotografii se používá nejčastěji a problém disproporce o kterém mluvíte nemá s pohledem žádnou spojitost. Disproporce o které mluvíte je důsledkem krátkého ohniska objektivu a může vzniknout nejen při nadhledu, ale i při pohledu nebo přímém pohledu.

      Co se týče kulové hlavy, opět vás musím opravit. Nevím jak je tomu u vašeho 24letého stativu, ale dnešní moderní kulové hlavy mají samozřejmě oddělenou aretaci kulového kloubu a horizontálního posunu, takže panorama bude stejně dobré, jako u profi kapalinové hlavy určené přímo na kameru.


  • 28. prosince 2016 - Oficiální zástupce obchodu 4studio.cz

    Dobrý den,

    stativ je možné s Vaším fotoaparátem použít, ale záleží na co konkrétně jej chcete využívat - krajinářská fotografie, stativ na cesty, stativ do studia či na produktovou fotografii? Podle toho je třeba vybírat parametry stativu.

    Pokud tedy chcete lépe poradit s výběrem stativu, napište na co stativ budete používat.

    S pozdravem tým 4studio.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.