Nejnovější recenze ze sekce Stativy
- Je to super skladný a přitom je teleskopický.
- Žádné nevidím.
Je to vynikající stojan.
- Super pevná konstrukce, lehká váha
Obchod proběhl v pořádku, zboží naprosto vyhovuje mé představě a používání je pohodové.
- - Levný
- - Lehký
- - Skladný
- - Působí křehce - první co se stalo, že vypadla jedna z teleskopických nohou
- - Upínací hlava nemá plynulé vyklopení do vertikální polohy (má zuby)
- - Upínací hlava není horizontální a nelze doladit, je treba kompenzovat zkracenim jedne nohu, pak ale nelze otacet hlavou, aniz by zustala horizontlani - je treba otacet celym stativem :)
Vhodné na domácí použití a statické umístění kamery do určité pozice. Za tu cenu pro mé užití, super.
- skladnost, cena
Skvělý stativ na cerstování, ale i pro univerzální použití.
- - maximálně variabilní možnosti
- - pevně drží na svislých železných předmětech
- - lehce se nasazuje k foťáku díky zamykatelnému patentu
- trochu se obávám velmi silných magnetů, jestli mi někde v báglu nepoškodí jemnou elektroniku
tento stativ moc doporučuji, cena je adekvátní kvalitě
- maximálně variabilní, pevně drží na svislých železných předmětech, lehce se nasazuje k foťáku
recenze patří k produktu JOBY GORILLAPOD MAGNETIC
ale už nelze odstranit
- kompaktní rozměry
- absolutně nestabilní
- každá vytažená sekce má vakl přes 2 cm, což dohromady dá asi 15 cm vakl na každou stranu u každé nohy
- zcela nepoužitelný
- vzhledem k funkčnosti předražený
Toto není stativ. Je to úplný krám, použitelný akorát bez vysunutých noh. Na to ale najdete levnější, lehčí a kvalitnější stativy. Je s podivem, že se firma s poměrně dobrým jménem odváží dát na trh takový šunt. Po rozbalení tento nestativ vracím.
- Stativ s dodávaným obalem lze pohodlně nosit přes rameno
- Pohyby kamerou jsou plynulé, což je pak znát i na výsledném videu.
- Kolečka pro nastavení tuhosti v obou osách jsou natolik pevná, že jimi nelze prsty otočit. Defaultní nastavení mi ale dostačovalo.
Zkušenost mám pouze s obdobným stativem Velbon, který měl však hlavu určenou pro focení. Pohyby pak nebyly tak plynulé a na videu to bylo znát. Jinak jsem byl se stativem spokojen a tak jsem si pořídil stejnou značku jen s jinou hlavou a s možností nastavení na větší výšku. Uvítal jsem i možnost kameru na stativ rychle nacvaknout a opět rychle sundat, pokud jsem si předtím našrouboval ke kameře vrchní díl hlavy stativu - což je jen nevelká lehká destička z plastu a korku.
Vyzkoušel jsem již natáčení videa na několika akcích a je to s tímto stativem velmi příjemné. Výsledky práce stativu lze vidět např. na videu zde:
- stativ je lehký
- stabilita
- kvalitní zpracování
- výklopná středová tyč
- tloušťka noh
Tento stativ jsem vyzkoušel s hlavou Vanguard ABH - 120 L, tělo Canon EOS 500, objektivy Sigma 70-200 a 105. I při největším rozložení stativu je stativ pevný. Při větším větru jsem ocenil možnost zatížení stativu a tím zvětšení stability. Koncovky na nohách jsou zašroubovat a je možné umístit statib na hroty. Tohle jsem ocenil v měkkém či sypkém terénu. Skvělá vychytávka je vyklopné středová tyč. Na focení makra ideál. I při úplném vytažení do boku a nasazenou foto technikou se stativ ani nehne. Chvíli jsem si musel zvykat na utahovací mechanismus nohou. Byl jsem zvyklý zacvaknutí. Nohy při vysouvání kladou trochu odpor. To bych viděl jako +, že se tak rychle nevychodí. Tovární zpracování je na vysoké úrovní není nic co bych mu vytknul. Pokud překousnete vyšší cenu tak věřím, že budete se stativem spokojeni jako já.
- Perfekní ovladatelnost,lehký,prostě super a za slušný peníz
- délka,skladnost,váha
- cena,účelnost
cena,délka, účel
horší vzhled-vzhledem ke kladům nepodstatné
- Se stativem Velbon C-500 jsem velmi spokojen. Stativ je stabilní, lehký a snadno přenosný. Fluidní hlava má plynulý pohyb, který se dá pomocí dotahovacích šroubů nastavit.
- Stativ mám krátce, ale žádné nevýhody jsem zatím neobjevil.
Ideální pro cestování. Produkt užívám krátkou dobu, ale zatím
nemám připomínek a doporučuji ostatním, kteří hledají stativ pro menší kamery.
Hledal jsem lehký,karbonový,malý při složení,dlouhý při rozložení aniž bych potřeboval vysunout středový sloupek,protože záda už jaksi neslouží.Vím, že jsou lehčí a menší,ale šel jsem nakonec do tohoto kompromisu a myslím,že budu spokojený.Navíc je velmi pěkný
- cena/výkon
- plastové části
spíše pro začátečníky v pohodě unese Nikon D3100 s Tamronem 17-50mm VC
- Malý, skladný, přenosný, levný, lehký, vysoký
- Trochu příliš vratký, nevhodný pro nějaká těžší světla, ale blesk s deštníkem udrží
Dobrý stativ, který v základu výborně poslouží, používám jej k focení s bleskem a malým transparentním deštníkem a je to super, portréty vypadají hned o úroveň lépe.
Velkým plusem je nízká cena (ani na ebay by to nebylo levněji)
Pro nějaká větší světla by asi byl trochu málo stabilní, ale pro něco menšího - ideální
pevný, kvalitní, dobře přenosý
- Snadná manipulace.
- Skladnost.
- Nemám námitky.
Splňuje ohlášené vlastnosti.
Mohu doporučit ostatním zájemcům.
- lehký
- stabilní
- malý,polohovatelné nohy až do vyvrtnutí :-)
- co mě zklamalo že nemá hroty,v popise nebyla ani zmínka
malý
lehký