Recenze Manfrotto 055XPROB
- Pozitivní (18) |
- Kritické (1) |
- Odborné (0) |
- Video (0)
- Velmi stabilní, polohovatelný, kvalita je na vysoké úrovni, snadná manipulace viz
- http://www.youtube.com...
- Jsem s ním maximálně spokojená.
- Koupila jsem k tomu Manfrotto 324RC2 - Hlava kulová s rukojetí s destičkou MA 200PL-14.
- trošku těžší
- balení neobsahuje pouzdro
Jsem s ním velmi spokojená. Doporučuji všem.
- vyklápění středového sloupku
- možnost ohnout nohy téměř do roviny
- potahy nohou ve studeném prostředí
- rychloupínání nohou
Stativ vyrobený z hliníku je lehký a zároveň dovoluje vysunutí do výšky dostatečné pro téměř každého i bez vysunutí středového sloupku. Výklopný středový sloupek poskytuje nespočet dalších variací umístění fotoaparátu do prostoru. Není možné jej otočit vzhůru nohama. Poskytuje fotoaparátu dostatečnou oporu a stabilitu (zatím nezkoušeno v terénu).
Je těžké hodnotit "pro" a "proti". Každý může mít jiné požadavky a tím i názor.
V tomto případě moje volba pořídit si tento stativ, ve které převládájí "PRO", silně subjektivní a kadý můj názor nemusí a asi nebude sdílet.
Pro mě hlavní parametry, nosnost a stabilta, jsou splněny. Naložit na něj "zrcadlo" se "400" lze a ještě do osmi kilo zbývá dostatečná rezerva.
Mít hledáček ve výšce očí, bez vysunuté středové tyče (měřím standartních 180) bylo pro mne také kritériem.
Středová tyč do "horizontu", také pro mě "PRO", společně s minimální výškou téměř "na nule".
Váha je vyšší, ale to u stativu není "PROTI", jen se trochu víc pronese. V "akci" vám to vrátí právě vyšší stabilitou.
Je to můj třetí stativ (+ jeden monopod) ve výbavě a právě zkušenosti s těmi menšími a lehčími vedly k mému rozhodnutí.
V každém případě stativ odpovídá specifikaci, kvalita je na vysoké úrovni, cena odpovídá, této úrovni.
Juri01
Přidáno: 2. července 2011
- -stabilní
- -nemusím se hrbit při stažené středové tyči (měřím 184cm)
- -perfektní manipulace
- -absence pouzdra
- -vyšší hmotnost
- -výška při transportu
Vybíral jsem mezi 190XPROB a tímto, Byl jsem rozhodnutý pro 190xprob kvůli hmotnosti. Nakonec jsem dal na názor kolegů kteří mají 190, že je nízký na mojí postavu. Nakonec nelituji, nebolí mě záda :-) + hlava 804RC2.
- - systém aretace nastavení výšky je rychlý, fungující na jednoduchém principu odklopení "páky" a aretování v příslušné poloze (na rozdíl od stativů, které využívají principu "teleskopické hole")
- - ustojí téměř všechno
- - minimum plastových částí
- - težší do terénu
vhodný jak do terénu, tak i do ateliéru
- Po zvýšení mých nároků na stativ, mohu sdělit, že pro mne jako pokročilejšího amatéra je tenhle stativ něco jako splněný sen. Všestranné využití, vysoká stabilita, pevnost, lehce ovladatelný, min. prac. výška 10cm na makro ja dělaný, výška s vytažením nohou 178cm a se středovou tyčí ještě více.
- Propracovanost ovládání středového sloupku...Lehce polohovatelné sklápění nohou do mnoha úhlů. S klukovou hlavou opravdu výborný pracant.
- Jen mne zajímá, jestli je v zabudované vodováze voda či nemrzonucí směs.
- No zima prověří..
- Absence pouzdra.
Můj závěr zní-mohu jen doporučit, opravdu dobrý stativ za slušnou cenu.
Zobrazuji 1 - 19 ze 19 recenzí